محل تبلیغات شما
ماه رمضان به زودی آغاز می‌شود و بسیاری از ما در این ماه به فکر این هستیم که برای افطار و سحر چی درست کنیم؟ غذاهای این ماه باید کمی خاصتر باشد تا نیازهای بدن را همواره تامین کرده تا بتوانیم هرچه بهتر و با بدنی قوی این ماه را روزه بگیریم. ماه رمضان تنوع غذایی بیشماری دارد اما بعضی از غذاها و دسرها در این ماه مرسوم تر است و در سفره های افطاری خانم‌های خانه‌دار این غذاها را معمولاً قرار می‌دهند.

در یک مقاله مطلبی خوندم برای افطاری که کلی می تواند به روزه‌داران در انتخاب غذا و افطاری کمک کند و نکاتی را به روزه داران یادآوری می‌کند.

غذاهای افطاری بسیار متنوع است اما باید این را دقت کرد بعد از ساعت‌های متوالی که معده شما بدون آب و غذا مانده است خوردن هر نوع غذایی توصیه نمی‌شود و باید در انتخاب نوع غذا دقت لازم را به عمل آورد.

رعایت چند نکته برای افطاری:

  • افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه‌دار نیستند، باید سه وعده‌ غذا بخورند که این وعده‌ها شامل سحر، افطار و شام است. البته مصرف غذا در دو وعده سحری و افطاری نیز اشکالی ندارد.
  • در ماه مبارک رمضان فرد روزه‌دار باید از گروه‌های غذاهای اصلی که شامل ۵ گروه یعنی نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، که برای حفظ سلامت بدن و تأمین انرژی و نیازهای تغذیه‌ای بدن لازم است، استفاده کند.
  • برای باز کردن افطار توصیه می‌شود از دو لیوان آب جوش ولرم یا نمک استفاده شود، شروع افطار با نمک و آب جوش، بدن را آماده دریافت مواد غذایی دیگر می‌کند.
  • پس از نوشیدن آب جوش ولرم و نمک، از نان سنگک که یکی از بهترین نوع نان است به همراه پنیر، گردو و سبزی‌خوردن با مقدار کمی انگور استفاده کنید. نان سنگک به علت داشتن سبوس بسیار مقوی است و مدت زمان بیشتری فرد را سیر نگه می‌دارد.
  • استفاده از خرما در ماه رمضان به‌خصوص در هنگام افطار برای تأمین قند خون فرد روزه‌دار بسیار مؤثر است. همچنین خوردن یک لیوان شیر همراه با خرما، کشمش و عسل، می‌تواند قندی را که بدن لازم دارد از منابع طبیعی دریافت و جبران کند.
  • اگر به شیر حساسیت دارید و خوردن شیر باعث مشکلی در معده شما می‌شود می‌توانید از آب‌میوه‌های طبیعی و تازه در هنگام افطار استفاده کنید و نوشیدن آبمیوه انتخاب مناسبی است. آبمیوه‌های طبیعی منابع خوبی از قندها هستند و نیز به تعادل مواد معدنی و جبران آب ازدست‌رفته بدن کمک می‌کند. استفاده از آب هندوانه بهترین گزینه برای روزه‌دارانی است که احساس تشنگی آن‌ها بعد از افطار همچنان باقی‌مانده است.
  • خوردن انواع سبزی‌ها و میوه‌جات به‌خصوص کاهو، گلابی ، انگور ، هلو ، هندوانه، گرمک، طالبی و انجیر به هنگام افطار توصیه می‌شود.
  • روزه‌داران سعی کنید به‌جای غذاهای چرب و سرخ‌شده، از غذاهای آب پز و بخارپز شده که حالت آبکی و ملین دارد مانند انواع آش یا حریره بادام استفاده کنید.
  • از دیگر غذاهای ساده و مناسب برای افطاری، شیر برنج، فرنی، شله‌زرد و حلوا است.
  • یکی از غذا‌های مناسب برای افطار انواع سوپ مانند سوپ جو، سوپ شیر و سوپ گندم است. ترکیبی از سبزی‌ها، گوشت یا مرغ و غلات موجود در سوپ برای افطار مناسب و مواد ضروری موردنیاز را به بدن می‌رساند.
  • حلیم یکی از بهترین غذا‌های مناسب برای افطار است. حلیمی که با گوشت بدون چربی به‌خصوص گوشت بوقلمون تهیه‌شده باشد می‌تواند پروتئین، کربوهیدرات و انواع مواد معدنی موردنیاز بدن را تأمین کند.
  • مغز‌های مختلف مثل پسته، بادام، فندق و نخودچی را همراه کمی شکر آسیاب کرده و در فاصله افطار تا سحر میل کنید.
  • از شیرینی‌های خوشمزه این ماه زولبیا و بامیه است. در سر سفره هر ایرانی روزه دار این شیرینی وجود دارد.

چند توصیه به افراد روزه‌دار:

  • انجام پیاده‌روی و ورزش در این ماه، توصیه می‌شود.
  • حتماً بین افطار تا شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارید.
  • از فاصله افطار تا شام، آب فراوان بنوشید. مخصوصاً که به سمت گرما و تابستان می‌رویم تشنگی طولانی مدت فرد روزه‌دار را همواره اذیت می‌کند. اگر به شربت‌هایی مانند خاک‌شیر با کاسنی و گلاب علاقه‌مندید برای رفع عطش بسیار مناسب است.
  • شربت‌هایی مانند تخم شربتی، سکنجبین، دم کرده نعناع، دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات و همچنین شربت تمر هندی با عسل برای رفع یبوست بسیار توصیه می‌شود.
  • زمان مناسب مصرف میوه پس از شام یا قبل از خواب به‌عنوان یک میان وعده تا هنگام سحر است.
  • از نوشیدن آب سرد و نوشابه‌های گازدار در افطار پرهیز کنید. خوردن آب و نوشیدنی‌های خیلی سرد در زمان افطار بسیار مضر و آسیب رساننده به سیستم گوارشی، کبدی و هضمی است.
  • از خوردن غذاهای پر ادویه، شور و سرخ‌کردنی‌ها پرهیز شود زیرا باعث شدت عطش می‌شوند.
  •  مصرف شیر، نان، پنیر، تخم مرغ آب پز، شیر برنج و سوپ های سبزیجات، ماهی، گوشت های قرمز و سفید و مصرف گردو در حد اعتدال را از بهترین مواد غذایی در هنگام افطار است و می‌توان گفت:بین افطار و سحر از پنج گروه مواد غذایی شامل نان و غلات، میوه، سبزی، شیر و فراورده های آن وگوشت به طور متعادل و متنوع باید استفاده شود.

منبع: https://blog.okala.com/coocking/traditional-food/iftar-foods-suitable-for-ramadan/

چهار نکته‌ای که قبل از سودای ((می‌خواهم برای خودم کار کنم)) باید به آن فکر کرده باشید!

طرز تهیه چند نوع فلافل خوشمزه به سبک جنوبی‌ها

آموزش تهیه حلوا به روشی آسان

افطار ,آب ,شیر ,استفاده ,غذاهای ,توصیه ,این ماه ,برای افطار ,توصیه می‌شود ,هنگام افطار ,مواد غذایی ,افطار توصیه می‌شود

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها